Tietoa meistä

Naantalin Koripalloilijat ry on koripalloilun erikoisseura, joka on perustettu vuonna 1970. Siitä lähtien NaKo on ollut tärkeä osa suomalaista koripalloelämää. Tervetuloa sivuillemme tutustumaan naantalilaiseen koripalloon, joukkueisiin, ihmisiin ja seuramme toimintaan.

Naantalilaisen koripalloilun kulta - ajoista on kulunut kohta jo viisitoista vuotta. Niitä aikoja on varmasti mukava muistella. Olihan NaKo tuolloin alueemme suurimpia, jopa suurin, koripalloilun erikoisseura. Lisenssipelaajien määrä lähenteli kahtasataa, miesten edustusjoukkue pelasi ensimmäistä divisioonaa ja keikkui Suomen Cupissa mukana aina loppumetreille asti. Tuolloin oli varmasti aistittavissa suurta ylpeyttä seuran sisällä siitä, mitä oltiin jo saavutettu. Oli myös paljon suunnitelmia tulevaisuuden varalle. Hyvät vuodet kuitenkin päättyivät. Toiminnassa tapahtui taantumista ja sukupolvenvaihdos seuran sisällä oli edessä. Ne ihmiset, jotka olivat tehneet NaKosta tunnetun, väistyivät ja uusia tekijöitä tarvittiin.

Muutaman laihan vuoden se maksoi. Noiden muutaman vuoden ajan tehtiin kuitenkin töitä sen eteen, että koripalloilu ei häviä Naantalista. Etsittiin uusia tekijöitä, valmentajia ja vastuunottajia. Suomalaista urheilua pitää pystyssä vuosikymmenien perinne seuratoiminnassa. Tällainen seurajärjestelmä on lähes ainutlaatuinen koko maailmassa. Liekö suomalaista hulluutta, mutta jostain tuntuu aina löytyvän vetäjiä nuorille ja lapsille. Niin kävi Naantalissakin ja uuden innon myötä myös toimintamme elpyi.

Paljon on viime vuosina saatu aikaan ja monia parannuksia toteutettu. Toimintaa voi kuitenkin edelleen parantaa. Tuleviksi kausiksi on syytä asettaa enemmän tavoitteita ja toteuttaa useampia suunnitelmia. Toivottavasti saamme vietyä lajimme kouluihin ja sitä kautta edelleen kasvattaa naantalilaisten koripalloilijoiden määrää ja näin jatkaa kasvuamme kohti kahtasataa pelaajaa ja siitä ylikin. Kultaisia aikoja on kiva muistella, mutta vielä mukavampaa olisi elää ne uudelleen!!