Pitkäaikainen Naantalin Koripalloilijoiden valmentaja ja monitoimimies Jarno Laakso on poissa

12.6.2021

Naantalilaisen koripalloväen on kohdannut suruviesti, kun Jarno ”Japa” Laakso poistui joukostamme 43-vuotiaana.


Jarno Laakso toimi seurassa aktiivisesti monessa eri tehtävässä. Pelaamisen ohella valmentaminen NaKossa alkoi jo teini-iässä ja Japan valmennuksen onkin läpikäynyt moni naantalilainen peluri. Jarno suoritti myös koripalloerotuomarikurssin jo nuorella iällä. Koripallo-isä, katsoja, talkoolainen, aina valmiina auttamaan. Myös nämä kuvaavat Jarnoa mitä parhaimmin.

Laaksolle myönnettiin Koripalloliiton pronssinen ansiomerkki vuonna 2005.

Naantalin Koripalloilijat välittää syvät surunvalittelut koko naantalilaisen koripalloperheen puolesta Jarno Laakson omaisille ja ystäville.

Suomen Koripalloliitto ottaa osaa Jarno Laakson poismenon johdosta


”Suomalaista koripalloperhettä on kohdannut suru-uutinen, kun yksi perheenjäsen siirtyi ajasta ikuisuuteen aivan liian varhain. Jarno Laakso teki pitkän ja merkityksellisen työn suomalaisen koripallon parissa pelaajana, valmentajana, seuraihmisenä ja koripalloilevan lapsen vanhempana. 

Minulle tieto saapui kesken maajoukkueleirin. Jarnon kanssa aloittelimme koripallovalmennusta samoihin aikoihin – nuorina miehinä, jotka halusivat antaa takaisin pelille, joka oli merkityksellinen heille. Ja seuralle – Naantalin Koripalloilijoille – joka osaltaan oli heitä kasvattanut. Minut se vei täysin mukanaan, mutta Jarno oli minua viisaampi. Hän laittoi perheensä etusijalle ja palasi rakastamansa pelin pariin taas omien lastensa kautta. 

Ilman Jarnon kaltaisia ihmisiä suomalainen koripallo ei tule toimeen ja hänen isot saappaansa jäävät nyt muiden täytettäviksi. On minulle suuri kunnia, että saan toimia viestimme välittäjänä Jarnon perheelle ja kaikille läheisille. 

Suomen Koripalloliiton ja suomalaisen koripallon puolesta haluan toivottaa voimia kaikille, jotka jäävät Jarnoa kaipaamaan. Heitä on paljon, itseni mukaan lukien.”


Jussi Räikkä 
Nuorten Olympiavalmentaja 
Suomen Koripalloliitto